« Powrót do listy aktualności

Wegański sernik bez glutenu i cukru

 

Po kawałek pysznego sernika chętnie sięga się nie tylko od święta. Ten właśnie deser zalicza się przecież do ulubionych ciast Polaków, które trafiają na nasze stoły podczas rozmaitych uroczystości. Niestety jest to równocześnie przysmak o sporej kaloryczności i dużej zawartości cukru.

Jeśli pragnie się jeść zdrowo i cieszyć się pysznym smakiem domowego ciasta, warto zatem sięgać po sernik bez glutenu i cukru Łódź, dostępny w Stacji Zero.

 

Sernik bez glutenu i cukru Łódź – co zawiera?

 

Zdrowe odżywianie wcale nie musi polegać wyłącznie na odmawianiu sobie rozmaitych przyjemności. Trzeba jednak nauczyć się racjonalizacji wyborów i sięgania wyłącznie po naturalne produkty wysokiej jakości.

Taki też jest sernik bez glutenu i cukru Łódź, który produkujemy w Stacji Zero. Zamiast standardowej mąki pszennej do jego przygotowania używamy naszego autorskiego bezglutenowego miksu, dzięki czemu mogą go spożywać również osoby np. z celiakią.

Poszukiwaczom nowych rozwiązań polecamy natomiast nasze wegańskie serniki. W ofercie znajdują się jagielniki, tofurniki czy nerkowniki, które są roślinnymi odpowiednikami tego pysznego ciasta.

 

Sernik bez glutenu Łódź – niepowtarzalny smak pysznych wypieków

 

W Stacji Zero dbamy o to, by wszystkie produkty wyróżniały się fenomenalnym smakiem, a przy tym były bezpieczne dla dużych i małych łasuchów. Tak powstała nasza linia ciast bez cukru i glutenu, do której zalicza się właśnie sernik z karmelem.

Produkt ten może być bezpiecznie spożywany przez osoby z celiakią lub cierpiące z powodu nadwrażliwości na gluten. Na kawałek tego przysmaku mogą sobie pozwolić nawet osoby na diecie, dzięki eliminacji cukru i wykorzystaniu jego naturalnych zamienników.

Sernik bez glutenu i cukru Łódź wyróżnia się zatem pysznym smakiem, który gwarantuje nasza sprawdzona receptura, oraz wykorzystaniem wyłącznie naturalnych składników najwyższej jakości. Takie ciasta są zatem bezpiecznym i smacznym deserem dla dorosłych i dzieci.

 

Kiedy warto wybrać sernik bez glutenu i cukru Łódź?

 

Sernik bezglutenowy od Stacji Zero to produkt wysokiej jakości, wykonany z naturalnych, zdrowych składników, bez zawartości cukru. Oprócz bezpiecznego składu wyróżnia go także pyszny smak oraz piękny wygląd.

Trudno się zatem dziwić, że produkt ten chętnie trafia na stoły podczas rozmaitych uroczystości, jak urodziny lub inne mniejsze i większe święta. Zachwyca gości podczas spotkań towarzyskich w domowym zaciszu. Chętnie wybierają go również klienci, szukający sprawdzonych wypieków na wszelkie uroczystości, jak na przykład chrzciny lub komunię. Prezentuje się pięknie, a jego smak zachwyca nawet największych koneserów ciast serowych.

W Stacji Zero dbamy o jakość i smak każdego wypieku. Staramy się cały czas wyszukiwać nowatorskie przepisy, w których szkodliwe składniki zastępujemy zdrowszymi zamiennikami. Tak powstają nasze pyszne produkty, które podbiły serce niejednego łasucha.

Chcesz zrobić zamówienie personalizowane? Interesują Cię większe ilości? Masz jakieś pytania? Skontaktuj się z nami! Chętnie rozwiejemy Twoje wątpliwości ;)

KONTAKT
+48881744444
 
NASZE LOKALIZACJE W ŁODZI
Sienkiewicza 79
Księży Młyn 16
Plac Wolności 8 (POWIDOK)
 
GODZINY OTWARCIA
Aktualne godziny otwarcia dostępne są w zakładce Google wybranego lokalu.