Chleb bezglutenowy
Nawet osoby na diecie bezglutenowej nie muszą całkowicie rezygnować z pieczywa. Trzeba jednak wybierać mądrze i sięgać po sprawdzone produkty, jak choćby nasz chleb bezglutenowy Łódź, wyróżniający się naturalnym składem oraz smakiem, który pokochało już wielu naszych klientów.
Odpowiednie składniki oraz sprawdzone receptury pozwalają nam tworzyć wypieki wysokiej jakości, które wybierają zwolennicy zdrowej diety oraz osoby z rozmaitymi nietolerancjami pokarmowymi.
Chleb bezglutenowy Łódź – z czego się go produkuje?
Tradycyjny chleb wytwarza się z pszenicy, żyta lub jęczmienia. Wszystkie wymienione gatunki zbóż zawierają gluten, przez co produkty z nich przygotowane nie mogą być bezpiecznie spożywane przez osoby z celiakią lub cierpiące na nadwrażliwość na gluten.
Nie oznacza to jednak, że ludzie, którzy nie chcą lub nie mogą jeść glutenu, muszą całkowicie zrezygnować z pieczywa w swojej codziennej diecie. Powinni jednak wybierać sprawdzone produkty, jak nasz chleb bezglutenowy Łódź.
W Stacji Zero dbamy o to, by nasze wypieki były dobre dla wszystkich dlatego stworzyliśmy specjalną linię produktów bezglutenowych. Nasze chleby pieczemy z mąki gryczanej, ryżowej, migdałowej lub kukurydzianej. Ich wspólną cechą jest to, że w swoim składzie nie zawierają glutenu, przez co mogą być spożywane przez osoby, które zmuszone są do stosowania diety eliminacyjnej.
Zawsze dbamy o to, by nasze produkty oprócz wartościowego, zdrowego składu, wyróżniał też pyszny smak, dlatego produkty bezglutenowe znajdziecie u nas w różnych wariantach, tak by zadowolić nawet największych smakoszy.
Chleb bezglutenowy Łódź – pyszne produkty od Stacji Zero
Nasze chleby bezglutenowe to pełnowartościowe i pyszne produkty dla osób, które z różnych względów przeszły na dietę nie zawierającą tego składnika. Oferowane przez nas wypieki to również pyszny zamiennik tradycyjnego białego pieczywa dla wszystkich, którzy pragną zadbać o swoje zdrowie i dobrą kondycję.
Wszystkie nasze chleby, w tym oczywiście chleb bezglutenowy Łódź, to produkty wegańskie i, co warto zaznaczyć, do ich wytwarzania nie używamy cukru. Zawierają natomiast wiele sprawdzonych, wartościowych składników, bogatych w witaminy, minerały i błonnik, niezbędny do regulacji procesu trawienia takich jak np. siemię lniane czy orzechy.
Dbamy o najwyższą jakość, dlatego nasze chleby są wolne od sztucznych konserwantów, spulchniaczy i ulepszaczy. Dzięki temu mogą być bezpiecznie spożywane przez dorosłych i dzieci.
Kiedy warto sięgać po chleb bezglutenowy Łódź?
Chleb bezglutenowy bez cukru to świetny zamiennik dla tradycyjnego pszennego pieczywa marketowego. Dostarcza wielu cennych składników odżywczych, a także jest zdrowy i po prostu pyszny.
Wartościowe i naturalne pieczywo powinno stanowić ważny element codziennego jadłospisu. Znajduje się ono w aktualnej piramidzie żywieniowej, opublikowanej przez Instytut Żywności i Żywienia. Trzeba jednak sięgnąć po bezpieczne wypieki, pochodzące od sprawdzonych dostawców.
W Stacji Zero dbamy o zdrowie i pragniemy tworzyć wyłącznie produkty, spełniające bardzo wysokie standardy i normy żywieniowe. Dzięki temu dostarczamy wypieki o naturalnie wartościowym składzie i pysznym smaku.